Пловдив. Политиците в българския град Пловдив, една от европейските столици

...
Пловдив. Политиците в българския град Пловдив, една от европейските столици
Коментари Харесай

Euronews: Политиците провеждат кампания за блокиране на изложба на ЛГБТ в Пловдив, европейската столица на културата

Пловдив. Политиците в българския град Пловдив, една от европейските столици на културата тази година, организират акция за блокиране на галерия на ЛГБТ, която ще се организира по-късно тази година, оповестява новинарската медия Euronews .
Членовете на локалните препоръки ще гласоподават дали да отстранят художествения шеф на Фондация „ Пловдив 2019 " от позицията му, заради рецензии по отношение на плануваното събитие.
Изложбата, наречена „ Балканска горделивост “, ще покаже фотоси от предходни Паради на гордостта, извършени в целия регоион. Събитието би трябвало да приключи с концерт и социална полемика.
„ Очакваме да стартираме разговор за преплитането на националната просвета, обичаи, полова ориентировка и полова еднаквост и да създадем крачка напред в разчупването на стандартите на ЛГБТ хората в подтекста на балканските обичаи ", подчертаха в изказване уредниците на изложбата - ГЛАС.
Миналият месец Александър Сиди, политик от локалния клон на националистическа партия Вътрешна македонска революционна организация, съобщи, че събитието е „ скандално и недопустимо ".
„ Обществото ясно демонстрира, че е нетолерантно към такива провокации ", написа политикът във „ Facebook “.
На наскоро извършена конференция Сиди даде обещание да попречва провеждането на събитието, употребявайки даже „ противозаконни средства ", в случай че е належащо. Но Симеон Василев от организацията, която приготвя изложбата, съобщи, че събитието ще се състои „ без значение на каква цена “, допълвайки, че дейностите на политиците може реалност да навредят на репутацията на града. „ Речта на омразата, дискриминирането и неразбирането опонират на самата концепция за Европейска столица на културата ", оповестиха уредниците на гей изложбата.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР