Пловдив. По време на Българското председателство на Съвета на ЕС

...
Пловдив. По време на Българското председателство на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Очаквам България и Северна Македония да запазят добрите съседски взаимоотношения

Пловдив. По време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз сложихме най-сложната тематика – рискова, сложна – европриобщаването на страните от Западните Балкани, уповавам се сътрудниците един ден ще оценят това “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в изявлението си пред участниците в Пловдивския стопански конгрес, оповестиха от държавната осведомителна работа . Премиерът акцентира, че България даде рестарт на тази процедура и изрази вяра, че на идната среща на страните от Берлинския развой в Познан ще бъде взето решение за взаимно домакинство следващата година на Република Северна Македония и България. „ Исторически ние сме се били с всички съседи, резултатът е, че районът на Балканите е изостанал. Сега обърнахме нещата. Надявам се да преодолеем всички компликации “, сподели още министър председателят Борисов. Министър ръководителят уточни, че чака България и Република Северна Македония да запазят положителните съседски взаимоотношения. „ Имаме редкия късмет – тази територия, Балкани наречена - толкоз пропита с кръв, колкото едва ли на друго място има, ние, всички, да създадем един прелестен бизнес климат‘, акцентира още министър председателят Борисов.
Пред представителите на бизнес средите министър председателят Борисов посочи стабилната икономическа среда у нас, като означи, че България е привлекателна за непознатите вложители с ниските си налози и положителните финансови индикатори. „ Изключителна добра данъчна среда. Четири пъти се е вдигнал износа ни в електронната индустрия. Два пъти повече – приходите, а приходите се подвигат с бизнеса, тези, които вършат Брутния вътрешен артикул “, съобщи още Бойко Борисов.
Премиерът Борисов напомни пред бизнеса, че държавното управление продължава да строи и ремонтира пътната инфраструктура страната. „ Новите вложители гледат за какъв брой време тировете стигат до границата и по тази причина с финансовия министър Владислав Горанов разширяваме двойно КПП-то на Калотина, тъй като не може да се поеме трафикът “, уточни още министър-председателят в Пловдив. Той изброи значимите за района взаимни планове, по които се работи - пристанища, автомагистралите, жп линиите, газопроводи, като означи, че България продължава да се стреми към прогнозируема данъчна политика, понижаване на сивия бранш, квалифициране на работната ръка. Премиерът Борисов акцентира още, че държавното управление продължава да обезпечава трайно вложения в образованието – двойно нарастване на учителските заплати, както и средства в просветителната инфраструктура.
В Пловдив за втора поредна година представители на държавни управления, бизнеса и на неправителствения бранш от страната и Европа разискват провокациите пред икономическия напредък и конкурентоспособността у нас и в Югоизточна Европа. Част от тематиките са свързани с вероятностите през Западните Балкани, упованията от новия Европейски парламент и новата Европейска комисия, демографски и здравни проблеми, пътната карта на България към ЕРМ II, привличането на непознати вложения, енергийната и цифрова политика на Европейски Съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР