Пловдив. По още четири автобусни линии в Пловдив продължава дооборудването,

...
Пловдив. По още четири автобусни линии в Пловдив продължава дооборудването,
Коментари Харесай

Инж. Златин Велев, зам.-кмет на Пловдив: По още четири автобусни линии продължава дооборудването, за да могат да бъдат свързани с електронната система

Пловдив. По още четири автобусни линии в Пловдив продължава дооборудването, с цел да могат да бъдат свързани с електронната система, сподели пред публицисти зам.-кметът на Пловдив инж. Златин Велев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пловдив . Крайният период за дооборудването им е след един месец. Към момента 25 автобусни линии са оборудвани по транспортния план - продават се електронни билети в рейсовете, както и почасови билети за 1.5 лв. от автоматите по спирките и електронни карти. От 2019 година се планува ежедневният билет да коства 1.50 лева „ С началото на Европейската столица на културата чакаме повече туристи в града и това е добра услуга за хора, които не са от Пловдив, да могат да закупят билет, с който в границите на деня, да пътуват с градския превоз “, означи зам.-кметът. Другите услуги по плана ще се пускат поетапно.
По мотив случай с отровено куче на Младежкия рид инж. Велев уточни, че следва да стартира процедура за планиране за създаване на видеонаблюдение в този регион. Той напомни, че сега парк „ Белите брези “ се оборудва с видеонаблюдение, което ще е обвързвано с Центъра за видеонаблюдение в общинска защита. „ Паркът в кв. „ Коматево “ също е обвързван. Работим, само че просто не могат всички обекти да станат едновременно. В част от Гребната база има видеонаблюдение и ще би трябвало да го надградим, кучешката площадка също е обхваната. В Бунарджика е планувано и към този момент се работи. Прави се план за Сахат тепе “, сподели още зам.-кметът на Пловдив.
Мария РУСЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР