Пловдив. По-лека мярка за неотклонение поиска кипърецът, който прегази с

...
Пловдив. По-лека мярка за неотклонение поиска кипърецът, който прегази с
Коментари Харесай

Пловдив: По-лека мярка за неотклонение поиска от съда кипърецът, който прегази с пикапа си циганин, влязъл да краде в нивата му край село Болярино

Пловдив. По-лека мярка за неотклонение изиска кипърецът, който прегази с пикапа си ром, влезнал да краде в равнищата му край село Болярино, община Раковски, по време на съвещанието на Окръжния съд в Пловдив по настояването на прокуратурата за „ задържане под стража ”, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пловдив . Инцидентът стана на 11 против 12 май. В рамките на персоналната си отбрана фермерът Димитакис Пирилис съобщи, че е желал единствено да разпознае крадците и по тази причина е тръгнал измежду равнищата с джипа си, с цел да ги откри. Те са били вързали общо 5 крави, които се опитвали да откраднат. Пред съдията кипърецът сподели още, че доста пъти е подавал тъжби до полицията за обири от парцела му, само че постоянно служителите на реда са желали да им уточни крадците. „ И когато не мога да ги посоча, ще ми кажат да пия една студена вода ”, означи Пирилис. Той добави още, че не е имал предумисъл, когато е тръгнал с колата си в равнищата и, в случай че е желал да убива, е щял да носи оръжие, а не е имал в себе си нищо, за разлика от крадците, които са били въоръжени. Мъжът съобщи, че когато ги е видял даже се е изплашил, защото са носили ножове и секира, като досега доста пъти е ставал жертва на цигански нападения и до момента са му били откраднати към 150-200 крави.
Адвокатите на Пирилис споделиха в отбраната си, че мъжът е огромен вложител, който живее в България от 17 години. Досега е вложил в селско стопанство над 5 милиона лв. и няма никакво предпочитание да изоставя бизнеса си. Той отглежда към 600 животни и обработва доста земеделска земя в региона на Раковски. Има връзка с доста мандри и би трябвало да се грижи за животните си и за млякото от тях, защото може да се скапе продукцията. Освен това обезпечава работа на доста хора в района. Преди време е била опожарявана и негова къща, също от роми. „ Загубил съм хиляди левове, само че не считам да се отхвърлям от бизнеса си тук ”, сподели Пирилис и изиска по-лека мярка за неотклонение от „ задържане под стража ”, а точно - „ домакински арест ” или „ парична гаранция ”.
Адвокатите му показаха още, че той е с положителни характеристични данни, не е бил осъждан до момента, обитава на непрекъснат адрес при жена, с която живее на фамилни начала.
Очаква се Окръжният съд ще разгласи до половин час решението си.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР