Пловдив. Първата мащабна акция с участието на граждани за почистването

...
Пловдив. Първата мащабна акция с участието на граждани за почистването
Коментари Харесай

Мащабна акция за почистване на парк Лаута ще се проведе в събота в Пловдив

Пловдив. Първата огромна акция с присъединяване на жители за почистването на „ Лаута “ от суха и рискова растителност започва тази събота (2 октомври) в 10 часа от чешмата пред барбекютата на централната алея в парка, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от общината. Призовават се всички жители, които имат предпочитание и опция, да се включат, с цел да опазим парка чист и привлекателен.

От началото на седмицата екипи на „ Градини и паркове “ правят санитарни резитби в източната част на парка. Премахват изсъхнали и изгнили дървета и клони, някои от които са изкоренени или пречупени по време на стихии. Според шефа на общинското дружество Веселин Козарев работата не е лека и идната съботна акция е единствено началото на акция за цялостното пречистване на „ Лаута “ от рискова растителност.

Очаква се доброволците да оказват помощ за изнасянето на дървените трупи от вътрешността на лесопарка до алеите, откъдето да бъдат натоварени на камиони. С помощта на дробилки част от дърветата ще бъдат модифицирани в чипс, с който да се застелят някои от алеите. С техника и екипи се включва също Оперативна програма „ Чистота “.

Районното кметство в „ Тракия “ е привлякло като съидейници одобрени пловдивски компании, провежда и лотария с награди за участниците в почистването на „ Лаута “.

След към седмица следва поредна огромна акция за почистването и облагородяването на Дановия рид.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР