Пловдив отново е в челната десетка на Файненшъл таймс“ в

...
Пловдив отново е в челната десетка на Файненшъл таймс“ в
Коментари Харесай

Пловдив отличник, по 8 чужди компании отварят производства

Пловдив още веднъж е в челната десетка на " Файненшъл таймс “ в класацията за най-прогресивно разрастващите се места по света. Градът под тепетата е класиран измежду спечелилите, като персонално кметът Иван Тотев е поканен да взе участие в церемонията по награждаване на FDI Location Awards (Наградите за директни задгранични инвестиции).

За трета година Пловдив и " Тракия икономическа зона " са отличени в най-престижната ранглиста за вложения, като в това издание две са категориите, в които градът взима присъединяване – " Възвръщаемост на вложенията “ и " Образование, умения и образование “.

Класацията прави оценка положителния микроклимат за вложения, резултат от устойчивостта в производството. Вече над 100 интернационалните компании имат заводи в района, а огромна част от тях регистрират разширение на вложенията си.

Между 5 и 8 интернационалните компании влизат приблизително на година в стопанската система на Пловдив. Данните демонстрират непрестанно откриване на нови работни места и постигане на 75 000 заети в производството, 2,5% безработица в града и 4% в района, което трансформира Пловдив във водещ промишлен и учебен център.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР