Пловдив. От 28 до 31 юли 2019 г. в Пловдив

...
Пловдив. От 28 до 31 юли 2019 г. в Пловдив
Коментари Харесай

Българският антарктически институт е домакин на съвещание на Съвета на мениджърите на Национални антарктически програми в Пловдив

Пловдив. От 28 до 31 юли 2019 година в Пловдив ще се организира годишното заседание на Съвета на мениджърите на Национални антарктически стратегии (COMNAP). Това оповестиха от Български антарктически институт . Домакини на събитието са Българския антарктически институт (БАИ) и Министерство на образованието и науката (МОН).
COMNAP е втората по величина и значимост организация в системата на Антарктическия Договор след Срещите на Консултативните страни по Договора. (ATCM). COMNAP координира дейностите по логистиката сред всички национални стратегии на страните, работещи в Антарктика. Домакинството на България е извънредно самопризнание за страната ни и нейният престиж в системата на Антарктическия Договор.
На съвещанието ще участват 175 делегати от 30 непрекъснати и 6 асоциирани страни от целия свят.
Предстои разискването на въпроси свързани с логистичното застраховане на идния полярен сезон с кораби и самолети, координацията и съдействието сред Националните антарктически стратегии. Специално внимание ще се обърне на сигурността на провежданите интервенции на Ледения континент, телекомуникационните връзки и здравното обслужване на полярниците.
Ще се организира и работна среща, на която ще бъдат изнесени отчети, показващи работата за разпространение и просветителни действия свързани с Антарктида в обособените страни.
Над 50 представители от 21 компании ще покажат техника и инсталация, подпомагаща провеждането на полярните експедиции. Компаниите " Canadian helicopters ", " Heli Service International GmbH " и " HeliSupport International Ltd ". ще показват последните модели хеликоптери и самолети, пригодени за работа в полярни условия. Верижни машини за работа по заснежени и заледени терени ще показа немската компания Kässbohrer Geländefahrzeug AG. От българска страна компания Диел спорт, която над 10 години облича българските полярници ще покаже най-новите си модели дрехи. Възможностите за телекомуникации с Ледения континент ще показа компанията " Iridium ", а от българска страна ще взе участие " Виваком ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР