Пловдив. Окръжният съд в Пловдив остави в ареста Йордан Таков,

...
Пловдив. Окръжният съд в Пловдив остави в ареста Йордан Таков,
Коментари Харесай

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста Йордан Таков, обвинен в двойно убийство

Пловдив. Окръжният съд в Пловдив остави в ареста Йордан Таков, упрекнат в двойно ликвидиране, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив . Съдът реши, че е налице действителна заплаха той да извърши и друго закононарушение. Решението на съда не е дефинитивно, то може а бъде обжалвано пред Апелативния съд. Следващото дело е планувано за 5 декември от 10.00 часа.

„ Съжалявам за това, което се случи. Беше ужасно. Ако не беше Господ, в този момент нямаше да ме има “, сподели 45-годишният мъж пред съдията и помоли за по-лека мярка – в случай че може да се прибере у дома, защото познавал добре тези хора и имало заплаха за фамилията му.
Неговият юрист Стефан Левашки изиска от съда „ домакински арест “ и посочи, е най-вероятно на по-късен стадий обвиняването ще бъде преквалифицирано, защото подзащитният му е работил е положение на неизбежна защита. В тази посока имало доказателства.

Според Левашки разногласието сред 45-годишния мъж и убитите не е бил финансов, a става дума за дребни дразги. Според обясненията на Таков преди 10 дни те отново са се карали за „ някакви 600 - 700 лв. “. По думите му пред неговия юрист синът страдал от биполярно разстройство, като положението му се променяло. В този ден той бил в положение на свръхвъзбуда.

Прокуратурата обаче твърди от събраните доказателства досега и посоки оглед, че няма данни за преквалифициране на обвиняването. Тезата за самоотбрана към този момент не се потвърждава.

Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР