Пловдив официално от вчера е пред грипна епидемия и с

...
Пловдив официално от вчера е пред грипна епидемия и с
Коментари Харесай

Епидемия! Грипът затвори училища и болници

Пловдив публично от през вчерашния ден е пред грипна зараза и с оглед ограничение на заболеваемостта в цялата област се ползват строги ограничения. Считано от 18 януари, са прекратени свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, оповестиха от здравното министерство.

Грипна зараза, гарнирана с почивка за децата, бе оповестена от през вчерашния ден и на територията на две прилежащи на Пловдив области.

От понеделник, 21 януари, до сряда се затварят учебните заведения в Пазарджик и района, реши Оперативният щаб за битка с грипа и острите респираторни болести. Мярката се постанова, защото броят на заболелите бележи нов напредък и измежду учениците. В сряда заболелите са били 18%, в четвъртък - 22%, а през вчерашния ден - 30 на 100.

От изследваните проби са изолирани два варианта - „ Мичиган “ и „ Сингапур “. Ден по-рано бе оповестена и грипна зараза в региона.

В Смолян равнището на заболеваемост от грип и остри респираторни болести достигнало 253,91 на 10 000 души, което е над граничната стойност за епидемиологични индикатори за района, заяви доктор Мими Кубатева, шеф на Регионалната здравна ревизия. Заради нарасналите стойности на разпространяване на РУО -Смолян също е издадено наставление за стартиране на учениците в грипна почивка от 21 до 23 януари. За лечебните заведения остават в действие предписаните през седмицата противоепидемични ограничения, както и прекъсване на плановите интервенции.

От през вчерашния ден зараза от грип е оповестена и в област Ямбол.

Пикът на заболяването се чака през идната седмица. Трите спомагателни неучебни дни плюс днешната събота и неделя ще дадат опция да се понижи разпространяването на болестта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР