Пловдив очаква с нетърпение старта на Световното първенство по кану-каяк

...
Пловдив очаква с нетърпение старта на Световното първенство по кану-каяк
Коментари Харесай

Георги Титюков: Имаме сериозен опит в организацията на първенства от най-висок ранг

Пловдив чака с неспокойствие старта на Световното състезание по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и дами до 23 години, което ще се организира от 26 до 29 юли. На гребната база текат последни мерки, като бяха осъществени козметични усъвършенствания на финалната кула, най-сериозното от които касае реконструкцията и разширението на пресцентъра. Възстановен е и изгорелият преди две години хангар, който се възпламени тъкмо преди старта на Европейското състезание по кану-каяк за мъже и дами през 2016 година

„ Вече имаме сериозен опит в организацията на шампионати от най-голям сан и аз съм уверен, че ще проведем и това домакинство на доста положително равнище. Очакваме с неспокойствие и визитата на президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах, който ще пристигна за Световното състезание по гребане за мъже и дами през септември. Това е исторически миг, тъй като за пръв път президент на МОК ще посети нашия прелестен град “, съобщи заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков.

През последните години община Пловдив влага над 2 млн. лева в Гребната база, като бяха актуализирани хангарите, трибуните, каналният комплекс, финалната кула, съблекалните, сложено бе ново осведомително табло, както и асансьор и специфична рампа за хора с увреждания.

Резултатите от Световното състезание по кану-каяк ще може да се наблюдават онлайн по мобилните телефони. Българската федерация по кану-каяк създаде особено приложение - canoeinfo.com, за Android и IPhone. То може да се изтегли гратис и на него ще бъдат качвани в действително време резултатите от всяка гонка и спомагателна информация към шампионата. Налична е цялостната стратегия и точното време на всеки от 264-е старта в другите дисциплини, класове, дистанции и етапи от международното състезание.

Над 1200 състезатели от 67 страни са подали поръчки за присъединяване на Световното състезание по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и дами до 23 години. България ще бъде показана от 21 лодки, които ще вземат участие в 24 дисциплини.

Това е трето огромно състезание, което родната централа провежда за последните 3 години. През 2016 година Гребният канал в Пловдив одобри Европейския шампионат за мъже и дами, а през 2017 година – континенталното състезание за юноши, девойки, мъже и дами до 23 години. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР