Пловдив. Община Пловдив променя времевия период на работа на уличното

...
Пловдив. Община Пловдив променя времевия период на работа на уличното
Коментари Харесай

Община Пловдив променя времевия период на работа на уличното осветление заради високите цени на тока

Пловдив. Община Пловдив трансформира времевия интервал на работа на уличното осветяване оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на общината.
От 25 януари уличното осветяване в Пловдив към този момент работи от 17:50 часа вечерта до 7:20 сутринта, т.е. с 30 минути по-кратко от предходния период (от 17:35 часа до 7:35 часа). Това оповестиха от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “.

“Една трета от 30-те хиляди осветителни тела по улиците и публичните пространства са с сменени енергоспестяващи лампи. Благодарение на тях месечното ползване е по-ниско. Въпреки това сметката на Община Пловдив в съпоставяне със същия интервал предходната година е увеличена поради по-високата цена на тока ”, уточни заместник-кметът Тодор Чонов.

В момента върви и смяната на уличното осветяване с ново в регионите „ Южен “ и „ Централен “ по извоюван план по стратегия „ Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “ на стойност 1 126 999,69 лева

Подменени ще бъдат 1913 бр. осветителни тела със модерни LED такива и ще се построи система за автоматизирано ръководство и надзор. По този метод Община Пловдив ще понижи излъчванията на CO2, енергийното ползване, като по едно и също време с това ще усъвършенства осветеността на обществените пространства.

„ Предстои поетапното внедряване на LED осветяване в целия град. Приоритетно се работи по основните булеварди, с цел да се осъществя най-голяма спестовност от електрическа енергия. По-добрата осветеност, изключително на пешеходните пътеки, води и до възстановяване на пътната конюнктура и понижаване на пътнотранспортните катастрофи “, посочи още Тодор Чонов.

ОП „ Организация и надзор на превоза “ приключи слагането на LED осветяване по бул. „ Александър Стамболийски “, както и по ул. „ Велико Търново “ до националната библиотека „ Иван Вазов “, в правата от ул. „ Авксентий Велешки “ до Военния клуб. Приключва обновяването на осветлението и по „ Пещерско шосе “ към входа на града, по булевардите „ Копривщица “, „ Васил Левски “, „ Съединение “ и „ България “.

LED осветяване е инсталирано и като част от плановете на осъществените през последните години реконструкции на булевардите „ Коматевско шосе “, „ Шести септември “, „ Северен “, „ Васил Априлов “, „ Руски “ и други

В момента се разисква и прекъсване на художественото осветяване на някои от публичните здания в града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР