Пловдив. Нова зелена зона допълва разширението на парк Лаута“ в

...
Пловдив. Нова зелена зона допълва разширението на парк Лаута“ в
Коментари Харесай

Пловдив: Нова зелена зона допълва разширението на парк „Лаута“

Пловдив. Нова зелена зона добавя разширението на парк „ Лаута “ в Пловдив, заяви за Радио „ Фокус “-Пловдив кметът на регион „ Тракия “ Костадин Димитров. Премахната е оградата на зелена повърхност, която дълги години е била недостъпна за жителите. Димитров добави, че теренът се намира в съседство с новозалесените зони в парк „ Лаута “.
„ Изчакахме да завърши разширението на Лаута, да се урбанизира територията и по гледище на кмета на Община Пловдив инж. Иван Тотев предприехме деяние по премахването на загражденията “, изясни Костадин Димитров. Той добави, че следва екипи на Общинско дружество „ Градини и паркове “ да извършат разчистване на терена, с цел да стане привлекателно място за отдих и разходка на жителите и гостите на регион „ Тракия “.
С пролетното залесяване тази година площта на парк „ Лаута “ бе разширена с 80 декара през последните пет години. През това време бяха засадени над 2100 фиданки от локални растителни типове, построена бе поливна система, нова пешеходна алея с осветяване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР