Пловдив. Над 36 000 лв. са влезли в градската хазна

...
Пловдив. Над 36 000 лв. са влезли в градската хазна
Коментари Харесай

Пловдив: Над 36 000 лв. са влезли в градската хазна от „такса куче“

Пловдив. Над 36 000 лева са влезнали в градската хазна от „ такса куче “. Това оповестиха за Радио „ Фокус ” – Пловдив от общинската дирекция „ Екология и ръководство на отпадъците “. Таксата е от 1208 притежателя на домашни кучета, които са регистрирани в Общината в предишни години. Справката на дирекцията демонстрира, че 1134 други притежатели на домашни кучета към момента не са заплатили в съответната районна администрация дължимите 30 лева годишна такса за своя любим.
От общинската дирекция припомнят, че средствата, събрани от „ такса куче “ се влагат назад в действия по осъществяване на мероприятия за преодоляване популацията на уличните кучета, както и за осъществяване на редица акции в интерес на домашните животни.
Важно за притежателите на домашни кучета е да знаят кои са категориите кучета, чиито притежатели са освободени от възнаграждение на „ такса куче “. Това са кастрираните кучета, такива, които имат подложен микрочип за първата година от неговото вписване, кучета на инвалиди, служебни кучета в организациите на бюджетна прехрана, кучета, употребявани за опитни цели, кучета, употребявани от Българския червен кръст, кучета, които съпровождат или охраняват селскостопански животни, които се отглеждат в регистриран животновъден обект.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР