Пловдив. На 5 септември Пловдив ще отбележи с богата програма

...
Пловдив. На 5 септември Пловдив ще отбележи с богата програма
Коментари Харесай

Пловдив: Градът ще отбележи с богата програма четвъртата годишнина от спечелването на престижната титла „Европейска столица на културата“ на 5 септември

Пловдив. На 5 септември Пловдив ще означи с богата стратегия четвъртата годишнина от спечелването на влиятелната купа „ Европейска столица на културата “. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от Фондация „ Пловдив 2019 “. Програмата на тържеството е целодневна и е ориентирана към всички възрасти и публики. Мероприятията стартират в 10.00 часа и ще приключат в 23.00 часа. Най-напред жителите и гостите на града ще станат част от детската стратегия, която ще се организира от 10.00 до 13.00 часа в „ Дондуковата градина “ в Пловдив. Там ще се състои „ Челик фест “, който гостува в града с обичаните на генерации деца игри. В 11.00 часа ще бъде сложено началото и на фамилната стратегия. Тя ще се състои на откритата сцена пред Общината до 14.00 часа. За времето от 15.00 до 19.00 часа обичаната пешеходна улица на Пловдив ще се трансформира в място за следобедна симфонична разходка, с помощта на Държавна опера – Пловдив. Балконите по Главната улица в града ще оживеят с обичана класическа музика. Във времето от 16.00 до 17.00 часа от четирите направления на града към центъра ще има рейс, в който пътуващите ще могат да се насладят на виртуозното осъществяване на музикант от оркестър „ Брестовица “. Музикалният рейс ще тръгне от регион „ Тракия “ през кварталите „ Кючук Париж “ и „ Кършияка “, до квартал „ Христо Смирненски “. От 17.00 до 18.30 часа програмата продължава още веднъж на откритата сцена пред Община Пловдив с музикална стратегия – концерт на Стенли с присъединяване на Иво Чалъков-китара, Стефан Попов-ударни и Димитър Ковачев Фънки- бас китара. Вечерната стратегия, във времето от 19.00 до 20.00 часа, ще продължи с гала в залата на Драматичен спектакъл – Пловдив, където ще бъдат показани главните стъпки от историята на самодейността, хората, взели участие в нейната реализация, сегашния екип, който работи по плана, както и календара от основни събития за 2019 година. Спектакълът е с предложения и ще се излъчва в действително време онлайн, както и на екран на сцената пред Община Пловдив с превод на британски език. Вечерта от 21.00 до 23.00 часа жителите и гостите на града ще могат да следят – „ 100 дни до началото “ – мапинг на постройката на ул. „ Райко Даскалов “ 2.
„ Пловдив е прочут със специфичните си и неповторими часовници – кулата на Дановия рид, слънчевият часовник на Джумая джамия, емблематичният часовник на пощата и този в сърцето на града, в купола над „ Пловдив 2019 “. Той работи тъкмо и безотказно, с помощта на пловдивчанина Георги Долчинков. С този часовник публично стартира отброяването на 100-те дни до началото на „ Европейска столица на културата – Пловдив 2019 “, оповестиха още от Фондация „ Пловдив 2019 “.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР