Пловдив. Множество нередности установиха от РИОСВ в пречиствателна станция в

...
Пловдив. Множество нередности установиха от РИОСВ в пречиствателна станция в
Коментари Харесай

Пловдив: РИОСВ установи множество нередности в пречиствателна станция в село Маноле

Пловдив. Множество нередности откриха от Регионална инспекция за опазване на околната среда в пречиствателна станция в село Маноле. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ - Пловдив от пресцентъра на инспекцията. Екоекспертите от Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив, дружно с представители на бранш „ Икономическа полиция “ към Министерство на вътрешните работи – Пловдив, Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ (БДИБР) и Регионалната лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда са ревизирали сдружение за развъждане на патици в село Маноле, към което оперира и пречиствателна станция за отнасяне на индустриални отпадъчни води. Проверката е по сигнал, постъпил на „ зеления телефон “ на екоинспекцията.
Проверена е документите на оператора, включително договорите за наем и издадените разрешителни, дневници, отчетни книги за дейностите и регистри, при воденето на която също са открити пропуски.
Направен е и оглед на пречиствателната станция. Установено е, че като част от софтуерната скица на ПСОВ, на площадката са налични 58 изсушителни съоръжения, с съдържимост към 200 тона, от които сега се употребяват единствено към 20. В момента на осъществяване на обхода инспекторите стават очевидци на изсипването и на течна наслойка от лекотоварен автомобил.
Проверяващите са взели проби от отпадъчните води от избраната за това точка в разрешителното за заустване, издадено от БДИБР.
На оператора е направено наставление неотложно да прекрати приемането на боклуци за отнасяне в изсушителните полета на площадката до цялостното им разчистване, а Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив да бъде известена документално при осъществяване на предписанието.
Въз основа на направените констатации е стартирана административно-наказателна процедура.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР