Пловдив. Министерството на земеделието, храните и горите ще поиска от

...
Пловдив. Министерството на земеделието, храните и горите ще поиска от
Коментари Харесай

Министър Румен Порожанов: Министерството на земеделието, храните и горите ще поиска допълнително средства за справяне с африканската чума по свинете

Пловдив. Министерството на земеделието, храните и горите ще изиска от Министерския съвет в допълнение средства в интерес на Агенцията по храните за ефикасни ограничения за справяне с африканската чума по свинете. Това заяви пред публицисти в Пловдив министър Румен Порожанов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”-Пловдив . Средствата ще са нужни с цел да продължи ефикасното обеззаразяване и всички останали ограничения, които са нужни против болестта. Според земеделския министър тематиката с чумата по свинете е доста сериозна. Порожанов посочи още, че цената на свинското месо пада сред 5-6% както в Европа, по този начин и у нас.
„ Въпреки,че нямаме директно наранени индустриални ферми, които създават месото, цената на свинското пада. По същия метод пада цената и в Полша и в другите наранени от чумата страни. Румен Порожанов заяви още, че в предишния четвъртък е правил огромна среща с целия Управителен съвет на частно-практикуващите ветеринарни лекари. Имало е спор изобщо за отглеждането на животни, само че и за това, че е извънредно належащо да бъдат разказани у нас и регистрирани всички свине, в това число и тези от „ задния двор ”. „ Защото, когато имаме проблем в някое обитаемо място, ние би трябвало да имаме идентифициране на животните, да знаем къде се намират, на кой собственик са, с цел да могат да се подхващат всевъзможни ограничения за обеззаразяване и т. н. ”, сподели министърът на земеделието.
В Пловдив министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов откри публично 25-то издание на интернационалното ревю „ Природа, лов, лов на риба “.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР