Пловдив. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с

...
Пловдив. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова проведе работна среща с кмета на Община Пловдив инж. Иван Тотев

Пловдив. Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с инж. Иван Тотев, кмет на Община Пловдив. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма . Двамата разискаха действия, свързани с семейството на общината за самодейността „ Европейска столица на културата 2019 година ”. Те дискутираха и опциите за взаимни начинания, с които да се подкрепи развиването на туризма на районно и национално равнище.
„ Министерството на туризма работи интензивно за разпространение на районните благосъстояния и привличане на повече туристи навътре в страната ", съобщи министър Ангелкова. Тя разясни, че начинания като създаването на 12-те винено-кулинарни дестинации и 7-те балнео- и СПА дестинации способстват точно за промотиране на регионите.
„ В маркетинговата акция на министерството подчертаваме на Пловдив, като подчертаваме разнообразните благоприятни условия за туризъм в региона ", сподели министърът. Тя добави, че упованията са по този метод вниманието на пътешествениците да се концентрира към района и да се насърчат пътуванията към региона.
„ Данните за интервала януари-септември тази година са доста положителни и демонстрират позитивно развиване на бранша ", разяснява още министър Ангелкова. По думите ѝ в местата за настаняване с 10 и повече кревати в област Пловдив са пренощували близо 399 хиляди лица през 9-те месеца на 2018 година, като се отбелязва повишаване от 9 на 100 в съпоставяне със същия интервал година по-рано. Реализираните нощувки са повече от 824 хиляди, отчитайки растеж от 4%. Приходите от нощувки надвишават 38,9 млн. лева, а нарастването е от 10,9 на 100 спрямо интервала януари – септември 2017 година
„ От основаването на Министерството на туризма като независима институция водим политика за поощряване на стабилно развиване на бранша ", означи министърът.
Инж. Иван Тотев удостовери, че е реалност наклонността за стабилно повишаване на посетителите в региона. Той добави, че ценят високо напъните на министър Ангелкова за поощряване на туризма. Кметът разяснява още, че се надява партньорството сред институцията и локалната власт да се запазят и надградят, допринасяйки за реализиране на още по-добри резултати на бранша. Министър Ангелкова връчи почетна грамота на кмета на Община Пловдив инж. Тотев за ползотворно съдействие в региона на туризма.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР