Пловдив. Майки от Пловдив излизат на протест за правото на

...
Пловдив. Майки от Пловдив излизат на протест за правото на
Коментари Харесай

Пловдив: Майки от града излизат на протест за правото на избор относно ваксинирането на децата на 2 юни

Пловдив. Майки от Пловдив излизат на митинг за правото на избор по отношение на имунизирането на децата. Това оповестиха за Радио „ Фокус ”-Пловдив уредниците. Протестът ще се организира от 11.00 часа на 2 юни на площада пред Общината. Той е част от интернационален митинг, който ще се състои по същото време в разнообразни страни по света. В България той ще се организира във всички огромни градове. Събитието се реализира и по случай Международния ден на потърпевшите от ваксини, отбелязван на 3 юни. Има доста потърпевши от ваксини деца, а в това време родителите нямат право да кажат „ да ” или „ не ”, считат уредниците на митинга.
„ Затова сме решили да създадем по този начин, че да можем да извоюваме правото си ние, родителите, да споделяме дали да се имунизират децата ни, или не ”, сподели Яна Манолова, майка на три деца. „ Ние не сме срещу имунизациите, само че не сме и за тях. Ние сме за правото на избор по отношение на имунизациите ”, добави Яна. Според нея, родителите са тези, които би трябвало да поемат напълно отговорността и риска за живота и здравето на децата им, а не някой различен. Така, както родителят поема отговорността за възпитанието на децата си, по този начин би трябвало да се случва и за здравето му. Затова точно утрешният митинг е против задължителността на имунизациите.
Според протестиращите, имунизациите и лекарствената политика не трябва да се трансформират в бизнес, както е в този момент. Като цяло майките в Пловдив ще стачкуват не само против задължителността на имунизациите, а и за смяна на българското законодателство и обществена политика в името и в интерес на децата.
Според българската статистика в страната няма нито едно потърпевшо дете от ваксини, само че майките настояват, че случаите са доста и се покриват. „ Повечето родители покорно се съгласяват със задължителността на имунизациите, защото не са задоволително просветени по тематиката “, настояват още протестиращите. Според тях, измежду лекарите също има доста, които не имунизират децата си, защото знаят какъв е риска от това.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР