Пловдив. Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район

Пловдив. Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район ...

Пловдив: Кметът Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов символично откриха новоизградения паркинг в „Централен“.

Пловдив. Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов символично откриха новоизградения паркинг в междублоковото пространство на ул. „Антон Тайнер“ и „Капитан Райчо“, предаде репортер на Радио „Фокус”- Пловдив. Паркингът разполага с 55 места за паркиране и ще бъде осветен нощно време. Проектът е на стойност 118 хил. лв. с ДДС. Всички места са разграфени с маркировка и при желание от страна на граждани, всеки може да заяви персонално място за паркиране срещу съответната такса. „Към момента имаме 30 подадени заявления, повечето от които постъпиха преди паркингът да бъде завършен“, коментира Георги Стаменов днес и благодари на Община Пловдив за отделения за целта бюджет. „Щастлив съм, че успяхме да облагородим това място и така да допринесем за по-добрата визия на квартала и за удобството на живущите“, каза кметът на Община Пловдив Иван Тотев. Жители от съседния блок, който се населява от над 300 семейства, нарекоха новата придобивка „куклата на квартала“. „През есента ще пристъпим към облагородяване на зелените площи“, добави зам.-кметът на „Централен“ инж. Тошо Пашов.
На събитието присъстваха заместник-кметовете на район „Централен“ инж. Тошо Пашов и Деница Чингарова, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, представители на общински и държавни институции, домоуправители и живущи. Напомняме, че първа копка на паркинга беше направена на 21 май 2018г., на която Георги Стаменов и зам.-кметът Златин Велев обещаха обектът да бъде приключен в рамките на няколко седмици.
Цветана ТОНЧЕВА

Източник: focus-news.net