Пловдив. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев присъства на откриването

...
Пловдив. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев присъства на откриването
Коментари Харесай

Пловдив: Кметът инж. Иван Тотев присъства на откриването на строителната площадка за изграждане на нов касов център на БНБ в града

Пловдив. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев участва на откриването на строителната площадка за създаване на нов касов център на Българска народна банка в града, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив . Церемонията за алегорична първа копка на обекта се организира на бул. „ Ягодовско шосе “ в регион „ Тракия “, до „ Скобелева майка “. На събитието участваха шефът на Българска народна банка Димитър Радев и членовете на Управителният съвет на Българската национална банка.
„ Подготовката на плана за създаване на касов център на Българска народна банка продължи няколко години. Той ще е най-големият в страната и ще дава отговор на всички модерни интернационалните стандарти за надеждност и сигурност. Неща, които са извънредно значими когато става въпрос за касово обслужване с банкноти и монети “, сподели шефът на Българска народна банка Димитър Радев. Той уточни, че плануванаъа инвестиция е за над 14 милиона лв., като настрана ще бъдат вложени средства за облагородяване и озеленяване на региона. „ Касовият център ще обслужва цяла Южна България – всичко, което е обвързвано със функционалностите за събиране, предпазване и превозване на пари от банки и всевъзможни други търговски обекти, които боравят с пари “, сподели още Радев и добави, че ще бъдат разкрити сред 150 и 200 нови работни места.
Теренът, върху който ще се построи новия касов център, беше възложен на Българска народна банка от Община Пловдив, която получи против него представителната постройка на банката на ул. „ Райко Даскалов ”на Главната улица.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР