Пловдив. Кметът Иван Тотев и депутатът Спас Гърневски присъстваха на

...
Пловдив. Кметът Иван Тотев и депутатът Спас Гърневски присъстваха на
Коментари Харесай

Пловдив: Кметът Иван Тотев и депутатът Спас Гърневски присъстваха на старта на пролетното миене на улиците в града

Пловдив. Кметът Иван Тотев и депутатът Спас Гърневски участваха на старта на пролетното миене на улиците в града. „ Пловдивчани могат да се гордеят, че градът се поддържа и чисти с най-новата техника по най-хубавия метод “. Това съобщи кметът на Пловдив и регионален координатор на ГЕРБ Иван Тотев, който дружно с народния представител Спас Гърневски, районните кметове от ГЕРБ и ръководители на партийни структури в града участва на формалния старт на тазгодишното миене на улиците в Пловдив, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
От този сезон в почистването се включват 29 фабрично нови машини с екологичен стандарт „ Евро 6 “, създадени през 2019 година, които компанията подизпълнител закупи, с цел да отговори на повишените условия на Община Пловдив. С най-модерна техника работи и общинското дружество „ Чистота “, което след решение на Общинския съвет следва да разгласи процедура за доставката на 6 нови автомобила за целогодишно машинно метене, миене и зимно поддържане на вътрешнокварталните улици.
От началото на първия мандат на кмета Иван Тотев улиците първа категория се мият всеки работен ден, три пъти седмично – второкласните улици, и най-малко по един път – третокласните, които в никакъв случай преди този момент не са били мити. Цяла зима не е спирало машинното метене, а пясък за зимното поддържане не се използва от 2012 година, употребява се единствено сол и калциев хлорид, уточни шефът на Оперативна програма „ Чистота “ Иван Стоянов.
Според кмета Иван Тотев това са действителни действия за възстановяване на поддържането на Пловдив и качеството на въздуха – на половина по отношение на 2011 година са намалели както броят на дните с превишение на запрашеността, по този начин и концентрацията на фини прахови частици. По думите му, посредством напъните на общината да усъвършенства почистването, модернизира пътната инфраструктурата и уголемява озеленяването, напролет и лятото на практика няма дни с наднормено замърсяване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР