Пловдив кандидатства за държавно финансиране на четири ключови пътни проекти,

...
Пловдив кандидатства за държавно финансиране на четири ключови пътни проекти,
Коментари Харесай

Пловдив кандидатства за 26 млн. лева държавно финансиране за четири ключови пътни проекти

Пловдив кандидатства за държавно финансиране на четири основни пътни планове, оповестиха от пресцентъра на общината след среща на кмета Здравко Димитров  Здравко Димитров Здравко Димитров Димитров е български политик, Областен шеф на област Пловдив. Роден е на с премиера Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година

Обектите са на обща индикативна стойност 26 милиона лв., като три от тях са директно свързани с пътната връзка "Модър -Царевец ". Целта им е да подобрят уличната инфраструктура и да облекчат трафика в града, като за всички тях има изцяло подготвени планове, прецизира Димитров, представен в известието.

Кметът е изразил вяра да бъде подсилен, защото, по думите му е ясно, че единствено със средства от общинския бюджета тези обекти мъчно могат да бъдат осъществени. С цел облекчение на трафика в центъра на града ще се осъществя пробива под Водната палата, за който има подготвен план за кръстовище на две равнища на стойност 9 милиона лв., напомня Димитров.

Извън тези обекти, кметът е съобщил, че по отношение на построяването на Южния обходен колектор, ще стартира и ремонтът на бул. "Александър Стамболийски " в регион "Южен " и разширение на неговия габарит.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР