Пловдив. Изложба Човешки хербарий“ на италианската илюстраторка Сара Донати ще

...
Пловдив. Изложба Човешки хербарий“ на италианската илюстраторка Сара Донати ще
Коментари Харесай

Пловдив: Изложбата „Човешки хербарий“ на италианската илюстраторка Сара Донати ще бъде представена в града

Пловдив. Изложба „ Човешки хербарий “ на италианската илюстраторка Сара Донати ще бъде показана в Пловдив. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от Фондация „ Пловдив 2019 “. Изложбата ще бъде открита от 16.00 часа в изложба „ Лабиринт “, като е част от програмата на „ Пловдив – Европейска столица на културата 2019 “. Всички поданици и посетители на града ще имат опция да прегледат изложбата до 16 юни в галерията, от вторник до петък от 17.00 до 20.00 часа, както и през уикенда от 11.00 до 16.00 часа.
В рамките на три дни Сара Донати организира креативен работилници със студенти от АМТИИ компетентност “ Мода “ и художници от града под заглавие „ Човешки хербарий “. Уъркшопите се организираха навън, като участниците събраха естествени материали за изработката на специфичен костюм, който да покаже връзката на индивида с природата. Нестандартното облекло ще бъде показано по време на изложбата.
Експозицията включва още илюстрации от най-новата детска книга на Сара Донати „ Да приказвам с дървета “. Основната концепция на илюстраторката е да покаже какво ни свързва и какво ни отличава от растенията и по какъв начин подхранваме въображението си, въодушевени от безкрайните игри на форми в природата.
Сара Донати е учила илюстрация в Европейския институт за дизайн в Рим, след което работи като илюстратор на свободна процедура. Творчеството ѝ обгръща тематики за човешкото тяло и връзката му с външния свят, с природата и градското пространство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР