Пловдив. Историкът, преподавател във Великотърновския университет и автор на книгата

...
Пловдив. Историкът, преподавател във Великотърновския университет и автор на книгата
Коментари Харесай

Пловдив: Златна значка с образа на Васил Левски получи проф. Пламен Павлов от зам.-кмета на Карлово Антон Минев

Пловдив. Историкът, учител във Великотърновския университет и създател на книгата „ Левски: Другото име на свободата “, проф. Пламен Павлов получи златна значка с облика на Апостола от заместник-кмета на Карлово Антон Минев. Професор Павлов показа своята творба пред карловската общност в зала „ Васил Караиванов “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Карлово . „ Много съм благополучен да бъда още веднъж тук в Карлово “, сподели професорът и благодари за поканата да бъде посетител в града на Апостола.
„ Истината е, че Васил Левски не е елементарен човек и това е разбрано от неговите съвременници. Няма втори Левски на света, той ще си остане една неповторима персона в този момент и в годините напред “, сподели проф. Павлов. На страниците на своята книга той обрисува няколко съществени характерности от личността на Апостола, които повлияват върху живота му. Левски е родолюбец, за което огромна роля има това, че е роден в Карлово - град, в който се раждат и живеят редица огромни български възрожденци. Той е бил боен, отличен пълководец и уредник без аналог в нашата история, както и добре просветен човек. Със своето духовно начало, като дякон, през учителстването му в с. Войнягово, до неговите забележителни мисли и писма, които написа по време на цялата си активност, той ни демонстрира своята богата психика.
„ Левски е индивидът, който трасира пътя на България към бъдещето “, сподели в умозаключение проф. Пламен Павлов.
На представянето на книгата участваха заместник-кметовете Антон Минев, Стойо Карагенски и секретарят на Община Карлово Стефан Стефанов, зам.-председателят на Общинския съвет Анастасия Чолакова, шефовете на НМ „ Васил Левски “ – Дора Чаушева и Исторически музей Карлово – Мария Деянова, подполковник Бойко Грошев, общински съветници, карловски учители и общественици, жители.
Представянето на книгата „ Левски: Другото име на свободата “ е част от програмата във връзка честването на 145 години от гибелта на Апостола, проведена от община Карлово със съдействието на НМ „ Васил Левски “, 61-ва Стрямска механизирана бригада, НЧ „ Васил Левски – 1861 “ и фондация „ Васил Левски “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР