Пловдив. Искаме нов модел на здравеопазване“. С тези думи се

...
Пловдив. Искаме нов модел на здравеопазване“. С тези думи се
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев, БСП: Ние сме държавата с най-бързо изчезващо население, а здравето се превърна в доходоносен бизнес

Пловдив. „ Искаме нов модел на опазване на здравето “. С тези думи се обърнаха лекари, работещи в областта на опазването на здравето, и жители към левицата в Пловдив, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Като съществени проблеми те показаха неналичието на софтуерна съгласуваност сред обособените лечебни заведения, като всяка работи сама за себе си, а на пациентите постоянно се постанова да се трансферират от едно лечебно заведение в друго. Присъстващите подчертаха незадоволителния брой на лечебни заведения за дълготрайно лекуване на хронично заболели и това, че се приказва единствено за лечебни заведения за интензивно лекуване. Те показаха поддръжка към предложенията на Българска социалистическа партия за: прекъсване на модела на работа на лечебните заведения като търговски дружества; остойностяване на лекарския труд, проверка на медицинските стандарти. Те желаеха предварителна защита и профилактика на болести, централизиране на ръководството на публичните поръчки за медикаменти и съоръжение.
„ Ние сме страната с най-бързо изчезващо население, а здравето се трансформира в рентабилен бизнес “, съобщи зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия за България Драгомир Стойнев. Той акцентира, че поради сериозното положение на опазването на здравето и кухите ограничения, единствено за набиране на средства, предлагани от ръководещите, левицата е внесла избор на съмнение. Българска социалистическа партия е провела срещи с лекари, пациенти, застрахователи, общински лечебни заведения, вместо да счита гласовете в Народното събрание. „ Широкият спор за опазване на здравето в обществото е задоволителен резултат от вота, без значение от гласуването в пленарна зала “, безапелационен бе той.
„ Пари в опазването на здравето се дават, само че с нищо не се трансформира качеството и хората са все по-недоволни “, съобщи националният представител доктор Валентина Найденова. Тя акцентира, че в своята Визия, Българска социалистическа партия залага на районен принцип да бъде построена националната здравна карта на страната. Други ограничения, залегнали във „ Визия за България “, са: до 30 минути оказване на незабавна помощ; 50 км разстояние сред болниците; във всяка регионална болница да има по една денонощна аптека, понижаване на Данък добавена стойност за лекарствата; да се построи електронното ръководство в здравеопазването- електронна здравна карта, електронното здравно досие, електронна рецепта.
Пламен Милев, основен специалист в Направление „ Публични политики “ към Народно събрание на Българска социалистическа партия акцентира, че водеща концепция на левицата в опазването на здравето е лечебните заведения да не са търговски сдружения, а обществени здравни заведения и водещо да е здравето. „ По-важно е не какъв е оборотът на една болница, а на какъв брой хора е помогнала “, сподели още той.
„ Страната ни има потребност от качествена демографска политика, която да разреши на младежите да основават фамилиите си и да се развиват у нас, с цел да не бъдем малцинство в страната си след 30 години “, съобщи Теодора Халачева, народен представител от района. По думите ѝ, с цел да останат младите в България, би трябвало да създадем естествени условия за живот тук. Тя акцентира, че това значи да се постави завършек на търговията със здравето у нас, да имаме обучение, което дава отговор на провокациите на 21 век, вътрешно насочена капиталова политика в стопанската система. “Каквото и да вършим, няма смисъл, в случай че българите имат чувството, че не могат да живеят почтено тук. Всеки един от нас заслужава заслужен живот “, уточни тя.
„ Визия за България “ е едно начало, един план, с който идваме при вас, с цел да чуем концепциите, предложенията на всички, с цел да създадем един работещ документ. Целта ни е да приключим тази Визия, по този начин, че да върнем България на жителите “, съобщи националният представител Димитър Георгиев. Председателят на Областния съвет на Българска социалистическа партия в Пловдив Георги Гергов подсигурява, че всички оферти, от всяка полемиката на територията на Пловдив област, ще бъдат систематизирани и пратени в Националния съвет на партията, с цел да влязат в крайния вид на „ Визия за България “, който Националният съвет на Българска социалистическа партия и Конгресът на партията ще одобряват.
В полемиката взе присъединяване и националният представител Иван Иванов, ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия Красимир Трифонов и Тодор Стоилов, ръководител на Районния съвет на Българска социалистическа партия – Централен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР