Пловдив и зала “Колодрума” ще са домакини за пръв път

...
Пловдив и зала “Колодрума” ще са домакини за пръв път
Коментари Харесай

Официално: “Колодрума” ще е домакин на европейското по колоездене

Пловдив и зала “Колодрума” ще са домакини за пръв път в историята на европейско състезание по колоездене. От родната централа се похвалиха, че към този момент са подписали контракта за осъществяване на шампионата на закрито. Той ще бъде проведен сред 11 и 15 ноември, като ще бъде излъчен директно по “Евроспорт”.

Домакинството на България бе в календара на Европейския колоездачен съюз (UEC), само че се очакваше парафирането на договора от двете страни. В Пловдив се чака да дойдат към 300 състезатели от Стария континент. По неофициална информация, бюджетът на надпреварата ще бъде в границите на 150 000 лв., огромна част от които ще бъдат обезпечени от локалната община.

“С голямо наслаждение мога да оповестя, че дружно с Любослав Венков, заместник-председател на Българска федерация “Колоездене”, подписахме контракт сред БФК и Европейския колоездачен съюз, с който Пловдив публично получи семейството за провеждането на Европейското състезание на писта Елит 2020. Благодаря от сърце за доверието от страна на UEC. То ни задължава да отговорим на високите критерии и да покажем, че България е способна да провежда надпревари от сходен темперамент и да дадем опция за присъединяване и на надарените български състезатели. Искам да изкажа огромна признателност на вицепрезидента на UEC Александър Гусятников, генералния секретар на организацията Енрико Дела Каса, на ММС в лицето на министъра на спорта господин Красен Кралев, както и на кмета на община Пловдив господин Здравко Димитров. Европейското състезание е най-важното съревнование в пистовото колоездене през 2020 година и ще бъде последна инспекция за елита в спорта преди Олимпийските игри в Токио идващото лято”, съобщи ръководителят на родната централа Драгомир Кузов, представен от “Тема Спорт”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР