Пловдив и региона се вдига на бунт срещу скандалната транспортна

...
Пловдив и региона се вдига на бунт срещу скандалната транспортна
Коментари Харесай

Пловди и региона се вдигнаха на бунт срещу ПИМК

Пловдив и района се подвига на протест против скандалната транспортна компания " ПИМК ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Протестиращите потеглиха на шествие затваряйки Кукленско шосе и Околовръстното на града.

Исканията им са да не се допуска фирма " ПИМК " да получи концесията на две нови кариери за инертни материали над село Белащица, което на практика е квартал на Пловдив. Скандалната компания има желание да създава две нови залежи за над 500 декара  (Сантала и Сантала 1) и за това към този момент имат издадено разрешение за разработка на залежи за инертни материали. 

" Когато са давани концесиите, Белащица не е била по този начин гъсто обитаема. Сега по права линия от местата, където се правят гърмежите, до къщите е към 500 метра ", разясниха от инициативния комитет пред Plovdiv24.bg . По думите им настояванията ще са за твърдо преустановяване на в този момент настоящите и недопускане на нови. " Ако това не се случи, ще стигнем до радикални дейности ".

На днешния митинг хората показаха и твърдото си противоречие летище Пловдив да попадне в ръцете на скандалната транспортна компания.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР