„Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ е национален проект,

...
„Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ е национален проект,
Коментари Харесай

Иван Тотев: Духът на промяната идва с културата

„ Пловдив – Европейска столица на културата 2019 “ е народен план, който да работи за имиджа на България, а в частност и на нашия град “. С тези думи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се обърна към участниците в двудневния Есенен колоквиум „ Дигитална сигурност и просвета, културно-историческо завещание и цифровизация “, който се състоя в Пловдив по самодейност на Жени ГЕРБ и фондация „ Конрад Аденауер “.

В презентацията си за подготовката на града като Европейска столица на културата през 2019-а пловдивският кмет съобщи упованията си посредством силата на културата да настъпи духът на смяната, като се решат редица градски проблеми и се реализира стабилно развиване.

„ Предвидили сме фестивали, карнавали, концерти, изложения и други атрактивни събития, само че по-важното за нас е да създадем жителите щастливи посредством силата на културата и да реализираме цели от директна икономическа изгода “, уточни инж. Тотев.

Към момента Пловдив се посещава годишно от към един милион туристи и се осъществят към 500 хиляди нощувки, което е двойно повече по отношение на 2011 година, само че задачата е през 2019-а градът да посрещне близо 2 милиона туристи и да доближи към 750 хиляди нощувки.

„ Цялата културна стратегия и събитията, които вършим, трансформирането на градски зони с благоприятни условия за по-хубав живот, е от основно значение за развиването на разнообразни нови промишлености в града. През последните години привлякохме доста младежи в IT бранша и високотехнологичните производства. За един град е значимо да има работа, само че единствено това не е задоволително, би трябвало да е и привлекателно място за живот с добра инфраструктура и просвета. За това ще способства точно семейството ни като Европейска столица на културата 2019 “, добави кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Той благодари за поддръжката на страната в лицето на държавното управление и премиера Бойко Борисов, както и на българските представители в Европейския парламент, които правят оценка огромното значение и споделят популяризирането на идеята „ Пловдив – Европейска столица на културата 2019 “.
тагове Иван Тотев Пловдив просвета  Иван Тотев: Духът на смяната идва с културата  Иван Тотев: Духът на смяната идва с културата
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР