Пловдив. Екип на Общинско предприятие (ОП) Градини и паркове“ премества

...
Пловдив. Екип на Общинско предприятие (ОП) Градини и паркове“ премества
Коментари Харесай

Пловдив: Екип на Общинско предприятие „Градини и паркове“ премества 10-те иглолистни дръвчета от бетонните вази пред Централна поща

Пловдив. Екип на Общинско дружество (ОП) „ Градини и паркове “ реалокира 10-те иглолистни дръвчета от типа „ пиния “, засадени преди към 6 години в бетонни вази пред Централна поща в Пловдив, оповестиха за Радио „ Фокус “-Пловдив от общинското дружество. Това се постанова поради реконструкцията на площад „ Централен “.
„ Полагаме всички сили да спасим близо 15-годишните дръвчета – 9 броя засаждаме на подобаващи места в Цар Симеоновата градина, а една пиния ще обогати зеленината в градинката на площад „ Стефан Стамболов “ до постройката на общината “, разяснява шефът на Оперативна програма „ Градини и паркове “ Стоян Алексиев. Той увери, че се съблюдават всички софтуерни условия. Предварително са подрязани короните по този начин, че съкратените при пресаждането корени да могат да изхранят дръвчетата. Предстои интервал на акомодация, само че в случай че след непрекъснатите грижи се захванат добре, засадените на свободна повърхност без ограничаване на кореновата система пинии, могат да порастват на воля и да се развият като още по-големи и красиви дървета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР