Пловдив, един от най-древните градове в света и най-стар в

...
Пловдив, един от най-древните градове в света и най-стар в
Коментари Харесай

Български учени: Под Пловдив е заровен митичният Йерусалим

Пловдив, един от най-древните градове в света и най-стар в Европа, ще се трансформира в една от най-големите туристически атракции и ще засенчи даже Рим. Трябва единствено да бъде открит за гости тракийският замък на владетеля Филип Македонски под хълма на Бунарджика. Сензационното изказване е на доцент Ангел Калинов, радиестезист, учител по генетика във ВСИ, написа marica.bg Според учения подземният замък се намирана на стотина метра подземен в региона към ресторант Голям Бунарджик. Главният вход бил покрит, само че можел да се разкрие край тенискортовете. Сградата била захранвана с минерална вода от Родопите, а имала и личен минерален извор. Подземното оборудване имало няколко входа - теоретично би могло да се проникне вътре през някой от тях. Тъй като проходите са затрупани с камъни, се налагало съществено почистване. Ученият по този начин и не доживя фантазията си – да види с очите си двореца, в чието битие го убедила радиестезичната техника.

Според теорията на доцента, именуван пловдивския Индиана Джоунс, тепетата в града са свързани с тунел, криещ от епохи огромните секрети на Трихълмието. Тунелът бил разказан от старогръцки историци.

Един от входовете към подземния лабиринт бил зад Иконната изложба в Стария град. Сред несметните благосъстояния била и златна каляска.

Ползвайки напътствията на доцент Калинов, основани на неговите пръчки и багети, млад пловдивчанин е влизал два пъти в тунела под Пловдив. Стигнал до задънена арка, след която имало сриване. Подобни експедиции са извънредно рискови. През 1920-те години французи влезнали с куче в подземията под Стария град, само че по този начин и не излезли оттова. Археолозите не се добрали до съкровищата, защитавани от всевъзможни хитроумни механизми, ями и преносими стени.

Големият тунел от Бунарджика към Небеттепе бил същинска старинна улица под Джумаята, минаваща през Античния стадион. По този път дребният Александър Македонски, бъдещият поробител на света, отивал от двореца до стадиона, където взел участие в надпревари. Калинов снимал буквени букви Автомагистрала на тепето, което съгласно него бил знакът на Александър Македонски.

Радиестезистът отива още по-далече - съгласно доцент Калинов мрежата тунели под Пловдив е единствено част от голямо подземно оборудване, обхващащо владените в миналото от античните траки земи. Грандиозното подземно трасе тръгвало от Странджа, прекосявало Родопите, минавало под Пловдив, античния Филипопол, и продължавало под Балкана през Северна България, и даже през Дунава в Румънско.

В тунела можело да се проникне и през полускрит вход до параклиса „ Свети Димитър” край Асеновград. Част от тунела бил употребен от хайдутите от Куклен. Друг вход към тунела водел към пещера в резервата Червената канара над Бачково. Имало и връзка към Бачковския манастир. Разклонение имало и към Марково. Там в летния замък на Александър Македонски били скрити съкровищата от персийските походи на великия поробител. Включително скъпи книги от изгорялата по-късно Александрийска библиотека.

Уникалният под земята лабиринт включвал и региона на фамозното тракийско светилище Белинташ. Там към момента можело да се проникне през два от общо шест входа, съгласно антична карта, с която ученият разполагаше.

Как траките са основали такива внушителни даже за днешните показа подземни лабиринти? Вероятно са употребявали лазерната технология на изчезналите поданици на античната високоразвита Атлантида, счита Калинов.

Според Милан Миланов, именуван българският Дан Браун, под тепетата на Пловдив се е криел античният древен Йерусалим. За сензационните изказвания в поредицата си „ Тайните подземия на България” писателят употребява информация на тайнствения феномен АКАША. Според изследвания на създателя преди хиляди години на мястото на днешния Пловдив е съществувал атлантски град Йерусалим - надземен и под земята. Надземната част била разрушена, за разлика от подземната, скрита надълбоко подземен. Там се съхранявали непознати към този момент за науката енергийни източни уреди, както и скъпи описания за историята на Земята, подземните градове и космоса.

Според тази версия всяко тепе е неповторимо по вътрешен градеж, а всичките са свързани с подземни тунели. Под целия Пловдив имало лабиринт с построени съкровищници на няколко равнища. Там се съхранявали уреди и предмети на атлантите. В тайниците на най-горните равнища се пазели и съкровища на първите заселили се тук траки.

В покрайнините на Пловдив се намирали и секрети подземия с генна банка, която германците търсили безрезултатно от началото на Втората международна война. /БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР