„Пловдив е сред най-важните центрове за устойчиво развитие на туризма

...
„Пловдив е сред най-важните центрове за устойчиво развитие на туризма
Коментари Харесай

Ангелкова: Пловдив има огромен потенциал да привлече високи хотелски брандове

„ Пловдив е измежду най-важните центрове за стабилно развиване на туризма в България изключително когато приказваме за културно-исторически, балнео-, СПА, винен, гурме артикул. След основаването на независимото Министерство на туризма и посредством политиката на държавното управление на премиера Борисов до момента област Пловдив бележи 12% постоянен растеж ", това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на полемика в града на тематика „ Пловдив – център за развиване на туризма 2020-2030 година “, проведена от Съвета по туризъм-Пловдив и Организацията за ръководство на Тракийския туристически регион.
Градът има капацитет да притегли високи марки хотели за настоятелен събития и ще има съществено наличие в този тип туризъм, който съставлява ниша от 5% в бранша.
Тя заяви, че от началото на годината до август в това число в местата да настаняване с най-малко 10 кревати в област Пловдив са пренощували общо близо 373 хиляди туристи, което е 6,5% растеж по отношение на същия интервал на рекордната 2018 година

Реализираните нощувки са общо над 743 хиляди с растеж 4,5%, а приходите от тях възлизат на повече от 36 млн. лева – 8,1% растеж. Несъмнен принос за тези резултати има и самодейността „ Пловдив – европейска столица на културата 2019 “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР