Пловдив е специален. Пъстър, различен и приветлив, дружелюбен и спокоен.

...
Пловдив е специален. Пъстър, различен и приветлив, дружелюбен и спокоен.
Коментари Харесай

Петте най-пловдивски места в Пловдив през очите на Humans of Plovdiv

Пловдив е специфичен. Пъстър, друг и привлекателен, отзивчив и спокоен. Тук разбираме от айляк, бира и удоволствията на живота.

Кои са най-пловдивските места? Тези, в които се усещаме като вкъщи си.

1. Горещият ден постепенно отстъпва, пред прохладната лятна нощ, по която по този начин мощно копнеем. Слънцето залязва зад Сахат тепе, млади и остарели излизат по основната, доста от които се стопират на Копчетата. Игра на хек, студена пловдивска бира, детски смях около фонтана, сладолед и фотоси. Среща на копчетата в осем.
 Дръзка, стилна и подготвена за есента: с червилото Rouge Allure от Chanel Edna предлага Дръзка, стилна и подготвена за есента: с червилото Rouge Allure от Chanel  Thinkstock
2. Стъргалото … по този начин де, основната. Лицето на Пловдив. Безкрайните тигели от площад „ Централен “, та чак до „ Джумаята “. И след това назад. Без цел, без да бързаме. Задължително се срещаме под часовника на Централна поща. В шест.
 Visit Plovdiv
3. Вдясно от Главната, сгушени сред пъстри здания, сладкарнички, заведения за хранене, галерии и питейни заведения, под шарените флагчета се преплитат павираните улички на „ Капана “. Там най-добре може да се види пловдивското изкуство на айляка. Крафт бири, улично изкуство, дребни ресторантчета, занаятчийници и мемоари от последния „ Капана фест “. Чакаме се на „ Широкото “ привечер.
 Thinkstock
4. Следобед, след разходка в парка зад „ Братската “, Гребната база е най-красива. След най-малко една обиколка минаваме по мостчето, наложително се снимаме, за спомен, както като бяхме дребни, с тези дребни лентови апаратчета. А след това пикник измежду дърветата, съревнование с колелета, захарен памук, и среща до хангарите, тъкмо преди залез слънце.
 Visit Plovdiv Говорим си за...  dfgdf Молитвата, която притегля прелестни неща в живота ни  природа небе нощ Утре е Голяма Богородица, тази нощ се сбъдват най-силните ни стремежи  обич двойка Притча: Защо най-силната обич е най-тиха?  двойка обич Притча за великата обич и силата на времето
5. Пътят до горе е до болежка прочут, всеки завой крие истории, смях и мемоари. Да вървим на Альоша! Млади и възрастни изкачват павираните пътечки, ту поглеждат надолу, към притихналия град, ту се взират нагоре, те да видят какъв брой остава . А на върха … там е за всички – за тези младежи с няколкото бири, насядали върху остарялата сладкарница, за старата двойка, които изкачиха тепето с една концепция по-бавно от преди, с цел да си спомнят какво беше. За това момиченце, което е молело татко си седмици наред да го заведе на „ оня монумент “, за немската овчарка, която от двайсет минути тича като „ изтървана “ около притежателя си, само че пък там е и чарът ѝ. Походът нагоре постоянно стартира на „ Кръглото “, до чешмичката, тъкмо в подножието. За предпочитане привечер.
 Thinkstock
Трудно е, несъмнено, да ограничим Пловдив единствено в пет места. В интерес на истината мъчно би било да го ограничим даже и в двайсет. Пловдив е разнороден, специфичен, жив, безоблачен (О, да!) и обичан. Пловдив е вкъщи!

Автор: Илия Илиев
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР