Пловдив е лидер в страната при въвеждане на иновативно обучение

...
Пловдив е лидер в страната при въвеждане на иновативно обучение
Коментари Харесай

Руската гимназия в Пловдив - първото Google училище в България

Пловдив е водач в страната при въвеждане на новаторско образование с облачни технологии. Това стана ясно на двудневна конференция с преподаватели от цялата страна. Още седем паралелки в седем учебни заведения в Пловдив ще стартират новата образователна година вместо с тетрадки и учебници, с устройства, свързани в системата.

Пилотният план по модела " Едно към едно - устройство за всеки възпитаник " стартира от езикова гимназия " Иван Вазов " с учениците от 8 " ж " клас. Децата към този момент са снабдени с устройства, свързани с „ облак ", а образователният развой минава напълно през него. Като пионер в процеса, Руската гимназия стана първото по рода си референтно учебно заведение на Гугъл за България и целия район. В международен мащаб има едвам 400 такива образователни заведения.
Иван Тотев - кмет на Пловдив: Пловдив е единственият град в България, допускам освен в България, който има 100 % съгласуваност в облачни технологии във всички учебни заведения, 52 учебни заведения са свързани в облака.
Сигурността е една от най-важните задания при въвеждането на облачното образование.
Дийн Стоукс - управител за Европа, Африка и Близкия Изток в Гугъл: Документите и персоналните данни на учениците и всичко, което минава през системата, принадлежи на учебното заведение. То има цялостна власт и надзор. Така че учебното заведение единствено взема решение по какъв начин я използва и популяризира, само че във всички случаи информацията е криптирана.
Почти 15% или 450 учители в община Пловдив са минали най-малко един път образование за работа с облачни технологии, изясни заместник-кметът Стефан Стоянов, като той съобщи, че се надява процентът им да пораства. През идната година общината ще отдели още 200 000 лв. за закупуване на нови устройства. Училищата ще могат да аплайват за финансиране настрана и по съответни планове за образованието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР