Пловдив е една от шестте общини в България, избрана да

...
Пловдив е една от шестте общини в България, избрана да
Коментари Харесай

Пловдив кандидатства за изграждане на модерен Център за хора с тежки увреждания

Пловдив е една от шестте общини в България, определена да осъществя план "Подкрепа за лица с увреждания ", финансиран по Оперативна стратегия "Развитие на човешките запаси ". Това оповестиха от общинския пресцентър.

Целта на плана е да се построи работещ и новаторски Дневен център за лица с тежки множествени увреждания, като услугите ще могат да се дават и мобилно - по домовете на хората, имащи потребност от профилирана помощ. Предвижда се в Центъра да има рехабилитатори, медицински сестри, психолози и обществени асистенти.

На среща в Министерство на труда и обществената политика, предствителите от Пловдив са били Георги Титюков, заместник-кмет "Спорт, юношески действия и обществена политика " и Веселина Ботева - шеф Дирекция "Социална политика ", оповестяват от общината.

На срещата е препоръчана още и концепция за заместваща грижа за многодетни фамилии, при която един път или два пъти в месеца някой да гледа децата почасово, с цел да могат родителите да имат свободно време и да свършат персонална работа, се показва още в известието.
Крайният период за подаване на плановите оферти е 30 март 2018 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР