Пловдив е една от шестте общини в България, избрана да

...
Пловдив е една от шестте общини в България, избрана да
Коментари Харесай

Кандидатстваме за изграждане на модерен Център за хора с...

Пловдив е една от шестте общини в България, определена да осъществя план „ Подкрепа за лица с увреждания”, финансиран по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките ресурси”.

На днешната среща в Министерство на труда и обществената политика Георги Титюков, заместник-кмет „ Спорт, юношески действия и обществена политика” и Веселина Ботева – шеф Дирекция „ Социална политика” показаха целите на общината в тази сфера.

Целта на плана е да се построи работещ и новаторски Дневен център за лица с тежки множествени увреждания, като услугите ще могат да се дават и мобилно - по домовете на хората, имащи потребност от профилирана помощ. Предвижда се в Центъра да има рехабилитатори, медицински сестри, психолози, обществени асистенти.

„ Целта на сходни планове е да се основават съвременни интегрирани центрове, където хората да получават както дневна, по този начин и почасова услуга. Идеята е да има и мобилна услуга за хора с доста тежки увреждания за поддръжка на техните семейства”, уточни Георги Титюков и добави, че: „ Допълването на Европейския обществен фонд към националните политики в областта на труда и общественото включване потвърждава успешността за пълноценното присъединяване и поддръжка на хората от уязвимите целеви групи”.

Заместник-кметът предложи на представителите от МТСП да обмислят и концепцията за заместваща грижа за многодетни фамилии, при която един път или два пъти в месеца някой да гледа децата почасово, с цел да могат родителите да имат свободно време, в което да вземем за пример да идат на кино или ресторант. Крайният период за подаване на плановите оферти е 30 март 2018 година.
тагове Център хора с увреждания Георги Титюков  Кандидатстваме за създаване на съвременен Център за хора с тежки увреждания  Кандидатстваме за създаване на съвременен Център за хора с тежки увреждания
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР