Пловдив е един от най-динамичните и с бързоразвиваща се икономика

...
Пловдив е един от най-динамичните и с бързоразвиваща се икономика
Коментари Харесай

Китайският посланик също не устоя на чара на Пловдив

" Пловдив е един от най-динамичните и с бързоразвиваща се стопанска система български градове, с което е още по-привлекателен за китайски вложения. С наслада виждам, че двустранното съдействие се развива и ще продължи да се развива през идващите години ", с тези думи дипломат на Китай Джан Хайджоу приветства кмета на Пловдив Иван Тотев по време на извършената през днешния ден работна среща в Общината.
Посланик Хайджоу показа, че първият път, когато е бил Пловдив, е било през далечната 1996 година и от този момент градът ни е оставил трайно усещане - с разнообразната си архитектура, със характерните еркери на постройките, издадени напред. Изкачването му и на Небет тепе също е оставило в него добър и прелестен спомен отпреди няколко години.
Кметът Иван Тотев уточни, че напоследък се вършат археологически разкопки на това емблематично място, като тук с изключение на възобновяване се работи и по социализиране на зоната. Той не пропусна да спомене за плана " Мозайките на Пловдив ", с който България кандидатства за регистриране в международното културно-историческо семейство и последните прочувания, които се вършат на Голямата епископска базилика.
По време на диалозите беше наранена тематиката с побратимените на Пловдив китайски градове - Шън Джън и Луоян и бъдещето двустранно съдействие. Негово превъзходителство заяви подготвеност за по-голямо взаимоотношение в областта на културата и стопанската система за още по-реални резултати. Той акцентира, че стокообменът сред България и Китай през последните години е с 30% растеж, изключително вносът на Китай от България.
От диалозите стана ясно, че през ноември следва в Шанхай да бъде извършено огромно ревю на артикули, импортирани от чужбина, като сега присъединяване са декларирали повече от 200 интернационалните организации от над 100 страни, измежду които и България.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР