Пловдив е домакин на едно от най-големите събития в сферата

...
Пловдив е домакин на едно от най-големите събития в сферата
Коментари Харесай

Лектори от 9 държави се събират на престижен форум в Пловдив

Пловдив е хазаин на едно от най-големите събития в областта на опазването на здравето. От 24 до 28 октомври в града ще се организира 5-ти Национален конгрес по имунология с интернационално присъединяване. Той е едно от най-значимите събития измежду имунологичната общественост в България, което се организира на всеки четири години. Под надпис " Имунология за всички “ конгресът ще събере освен имунолози, работещи в региона на пробната и клиничната имунология, само че също и педиатри, интернисти, хирурзи, както и представители на разнообразни други клинични специалности. Организатори са Българското сдружение по имунология при СУБ и Българската асоциация по клинична имунология. В организационния комитет са и водещи имунолози от Медицински университет-Пловдив.

Ден преди започването на конгреса ще се състои станалото обичайно Международно учебно заведение по имунология, предопределено за теоретична и практическа подготовка на начинаещите откриватели. С поддръжката  на Европейската федерация на имунологичните сдружения (EFIS) и списанието European Journal of Immunology за пета поредна година докторанти и млади учени от България и други страни на Европа и света ще слушат лекциите на видни български и европейски имунолози и ще имат опция да обсъдят с тях своите лични планове.

Официалното разкриване на конгреса е на 25.10. от 19 ч. в хотел " Империал ", а първата лекция стартира от 9 часа в четвъртък, 25 октомври. Конгресната стратегия е богата и разнообразна и е разпределена в забавни сесии - механизми на регулацията в имунния отговор, имунология на репродукцията, инфекции и имунитет, автоимунитет, имуно-онкология, трансплантация и имунитет, вродени имунни дефицити.

В конгреса се чака да вземат присъединяване над 150 души, от които най-малко 40 са млади учени под 35 години, включително и докторанти. Чуждестранните лектори са от Германия, Австрия, Норвегия, Холандия, Италия, Унгария, Съединени американски щати и Чехия. Българските участници са от Българска академия на науките, МУ-София, СУ " Св. Климент Охридски ", НЗЦПБ, ВМА-София, УМБАЛ " Александровска ", УМБАЛ " Пирогов ", УМБАЛ " Лозенец ", МУ-Пловдив и УМБАЛ " Св. Георги ", ПУ " Паисий Хилендарски ", МУ-Плевен, Тракийски университет -Стара Загора и други.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР