Пловдив. Двама от американските военнослужещи, пострадали при учението край село

...
Пловдив. Двама от американските военнослужещи, пострадали при учението край село
Коментари Харесай

Подп. Виолина Вълева, „Swift Response 2019“: Само един американски военнослужещ остава в болница, няма яснота за състоянието му

Пловдив. Двама от американските военнослужещи, потърпевши при учението край село Чешнегирово, към този момент са изписани. За лекуване в болница остава единствено един военнослужещ. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Пловдив подполковник Виолина Вълева от интернационалния пресцентър на въздушно-десантното обучение „ Swift Response 2019 “. „ Все още няма информация от американска страна за положението на третия потърпевш, който остава в болничното заведение “, сподели подполковник Вълева. От пресцентъра на учението са създали питане и се чака всеки миг и тази информация.
„ При учението почина канадски военнослушещ, а другите трима са америанци “, разясни Вълева. Те са били ранени при скока с парашути по време на въздушно-десантното обучение. То се управлява от Командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа и трябваше да се организира на територията на село Чешнегирово. Разследва се по какъв начин тъкмо се е случил случая, след което се чака да бъдат оповестени детайлности.
„ Въпреки трагичния случай учението продължава до 24 юни, само че от на следващия ден се трансферира на територията на Ново село “, уточни подполковник Вълева.
Цветана ТОНЧЕВА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР