Пловдив. До месец август трябва да бъде въведена тол системата

...
Пловдив. До месец август трябва да бъде въведена тол системата
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов при инспекцията на пътя Пловдив – Асеновград: До месец август трябва да бъде въведена тол системата у нас

Пловдив. До месец август би трябвало да бъде въведена тол системата у нас. Това съобщи по време на инспекцията на пътя Пловдив - Асеновград министър председателят Бойко Борисов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Пловдив . Той посочи, че няма никакви проблеми с тол системата. „ Спорът е от кой момент да влезе в действие и кои пътища да обхванем ”, сподели Борисов. „ Не желая да има чувството за спор, направихме срещата с превозвачите ”, добави той. Премиерът разясни, че е наложително и у нас да стартират да се събират пари от тировете, които минават по пътищата, по този начин както това се случва в Гърция и Македония. Освен това рейсовете, които транспортират пасажери, би трябвало да заплащат по-малко, с цел да не се отрази това на цената на билета за хората. Крайно време е ТИР-овете и бетоновозите да си заплащат, защото разрушават пътищата и не може за реновирането им по-късно да се заплаща единствено от бюджета. По мнението на Борисов нормално в България, когато се вкарват някакви такси, постоянно се стачкува, само че нищо не може да се направи без пари. „ В Гърция и в Македония заплащат, а у нас желаят всичко да е все без пари “, сподели министър председателят.
Бойко Борисов посочи, че забавянето на въвеждане на тол системата у нас не е съдбовно, само че през август в действителност към този момент би трябвало да се случи. По въпроса се работи с цялостна мощ.
Министър-председателят уточни още, че доста е харесал новият път Пловдив – Асеновград и той ще бъде открит, когато бъдат издигнати и локалите.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР