Пловдив. Дни на тракийската култура ще се проведат в Пловдив

...
Пловдив. Дни на тракийската култура ще се проведат в Пловдив
Коментари Харесай

Пловдив: Дни на тракийската култура ще се проведат в града за пети пореден път

Пловдив. Дни на тракийската просвета ще се проведат в Пловдив за пети следващ път. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от организационният екип на събитието. Дните на тракийската просвета ще преминат под надпис „ Музика и слово “ в интервала от 29 юни до 5 юли. Съпътстваща част от програмата е отбелязване на 45-годишнината от основаването на Института по тракология.
Началото на Дните на тракийската просвета ще бъде сложено през днешния ден от 18:00 часа с формалното разкриване на Изследователски център „ Тракарт “. От 19:30 часа ще се открие изложбата „ Херосът остава в Тракия “, а от 20:00 часа посетителите на камерна зала „ Тракарт “ ще видят театралната режисура „ Тесмофории “ от Аристофан.
В шестдневната стратегия са включени лекторите проф. Иван Маразов, Иван Гранитски, проф.Ваня Лозанова, проф. Добрин Денев, Георги Ганецовски, гл. ас. доктор Калин Стоев, Росица Миткова, Петър Кацаров, гл. ас. доктор Ружа Попова, Петко Атанасов, Варта Корисян и Константин Каменов. Проектът се реализира в поддръжка на Пловдив – „ Европейска столица на културата 2019 “.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР