Пловдив. Деца от училищата по изкуствата рисуваха Великденски яйца“ пред

...
Пловдив. Деца от училищата по изкуствата рисуваха Великденски яйца“ пред
Коментари Харесай

Пловдив: Деца от училищата по изкуствата рисуваха „Великденски яйца“ пред сградата на Общината

Пловдив. Деца от учебните заведения по изкуствата рисуваха „ Великденски яйца “ пред постройката на Общината Пловдив, оповестиха от пресцентъра на Общината . На зелената повърхност пред постройката на Община Пловдив възпитаници от двете художествени учебни заведения в Пловдив – НХГ „ Цанко Лавренов “ и Националната гимназия за театрални и екранни изкуства, започнаха пресъздаването на великденски сюжети върху 10 огромни макета на яйца, с размери от 70 см. до 1.20 м. Традицията за слагане на тематична празнична декорация пред едно от най-посещаваните места в централната градска част на Пловдив продължава и през тази година. След мартениците, с подобаваща украсата пловдивчани ще посрещнат и идния ярък християнски празник Възкресение Христово.
За да поздравят надарените възпитаници и техните преподаватели, пред Общината бяха заместник-кметът по просвета и туризъм на община Пловдив инж.Александър Държиков, Председателят на Общинския съвет Савина Петкова, шефът на НХГ „ Цанко Лавренов “ Светлозар Чавдаров, чиновници на общинската администрация, както и доста жители и деца.
Докато младите художници творяха, младежи от НУМТИ „ Добрин Петков “ Пловдив се погрижиха за положителното въодушевление на всички присъстващи с осъществявания на китара.
Още през цялото време на креативния развой, десетки хора си направиха фотоси или селфи за спомен.
По време на рисуването породи концепцията, през идната година трите учебни заведения да вземат участие в общ план и с изключение на рисуването на яйца и подготовката на празнична великденска декорация, на специфична сцена пред Общината да бъде изнесен концерт-спектакъл, с присъединяване на учебните заведения по изкуствата в Пловдив.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР