Пловдив. Честната глава на светата великомъченица Марина ще бъде донесена

...
Пловдив. Честната глава на светата великомъченица Марина ще бъде донесена
Коментари Харесай

Пловдив: Честната глава на св. вкмца Марина ще бъде донесена в града

Пловдив. Честната глава на светата великомъченица Марина ще бъде донесена в Пловдив от Негово Високопреосвещенство митрополита на Халкида Хризостом за храмовия празник на митрополитската черква, носеща нейното име. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от Пловдивската света митрополия. Свещената глава ще бъде изложена за поклонение в храма през празничните дни – 16, 17, 18, юли.
17 юли е денят, в който православните християни почитат паметта на Света великомъченица Марина. Светите мощи ще бъдат донесени на 16 юли. Посрещането на светинята ще бъде пред катедралния храм „ Св. Богородица ” в Пловдив в 18.00 часа и с литийно шествие ще бъдат пренесени до митрополитския храм „ Света Марина ”, където Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай ще възглави Празничната вечерня по случай храмовия празник.
Светите мощите ще бъдат изложени в храма за поклонение, освещение и благословение на вярващите. През празничните дни митрополитската черква „ Света Марина ” ще бъде отворена непрестанно – и през нощта, с цел да могат да се поклонят и допрян до светинята всички, които пожелаят.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР