Пловдив чака Бойко Борисов за откриването на Европейска столица на

...
Пловдив чака Бойко Борисов за откриването на Европейска столица на
Коментари Харесай

Чакаме Бойко Борисов за старта на Пловдив 2019

Пловдив чака Бойко Борисов за откриването на Европейска столица на културата. Министър-председателят е измежду поканените публични лица за церемонията. От кабинета на премиера обаче към момента не са дали отговор дали министър председателят ще пристигна в Пловдив на 12 януари.

Сред формалните посетители, поканени от Община Пловдив на откриването, са евродепутатът от ГЕРБ Мария Габриел, която ще държи слово, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепрезидентът Илияна Йотова. Участие в откриването е удостоверил и министърът на културата на Италия Алберто Бонисоли.

Подготовката на уредниците към този момент е на цялостна скорост. Те показаха през вчерашния ден шалчета и одеяла с логото на " Пловдив 2019 ", които ще се раздават на феновете, които желаят да участват на откриването в събота. Фондацията е закупила 30 000 бройки, а раздаването им ще стартира още от 17.30 часа. Одеялата са в розово, синьо и бежово, шалчетата - в алено и синьо. Ще ги има във всички пунктове, през които народът ще влиза да гледа концерта на Вавилонската кула, която се извисява на 30 метра височина на булеварда до Тунела. За посетителите ще има и топъл чай, а на други места ще се продава вино на алегорична цена.

Прогнозата за 12 януари е благосклонна за Пловдив - плюс 5 градуса денем и слънце. Вечерта температурите ще клонят към нулата.

Официалната част от откриването ще продължи от 19 до 20.30 часа, по-късно ще има музикална стратегия с диджей Шилер от Германия. На кулата са инсталирани видеоекрани и ще се вижда от всички страни, увериха от Община Пловдив. Зрителите ще се подреждат от двете страни на кулата по бул. " Цар Борис III Обединител ". Пред кулата са инсталирани две дълги пътеки, дълги по 120 метра. На тях ще се качват артистите. В плана се включват над 1000 доброволци, в това число цели фамилии и хора от чужбина. Северната страна на пощата също ще се употребява като " зрителна зала ". Загражденията, поставени, до момента в който наливаха новата плоча над подлеза, се отстраняват. Според сметките на администрацията в пространството към сцената могат да се съберат към 50 000 души.

Десетки са събитията, проведени за петък, събота и неделя. На Пеещите фонтани ще има " Огнено шоу " с 30 реализатори. На пл. " Централен " ресторантьорите ще забавляват народа с фестивала на храната. На пл. " Стефан Стамболов " ще тече програмата „ Регионале ”, ще има забави на Римския стадион и в " Капана " на две открити подиуми.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР