Пловдив. Барелеф на Джон Ленън бе открит в Пловдив, съобщиха

...
Пловдив. Барелеф на Джон Ленън бе открит в Пловдив, съобщиха
Коментари Харесай

Пловдив: Барелеф на Джон Ленън бе открит в града

Пловдив. Барелеф на Джон Ленън бе открит в Пловдив, оповестиха от Общината . Скулптурата се намира в Национално учебно заведение за музикално и танцово изкуство „ Добрин Петков “ и е направена от британката Лаура Лиън. Тя е даренa на Музикалното учебно заведение във връзка семейството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019-а година.
На церемонията в двора на учебното заведение участваха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник-кметът Стефан Стоянов и изпълнителният шеф на фондация „ Пловдив “ 2019 Кирил Велчев.
„ Пловдив през всички тези години е бил знак на свободата, град, който постоянно е бил водач във връзка с изразяването на волята на хората и тъкмо това учебно заведение е мястото, където би трябвало да бъде почетен Джон Ленън. Така предаваме на поколенията всички негови мисли и послания, с които е заразил целия свят и е въодушевил доста хора “, сподели в приветствието си кметът на града.
След формалното разкриване, ученици на Музикалното учебно заведение поздравиха присъстващите с едни от най-великите шлагери на „ Бийтълс “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР