Пловдив. Ансамбълът от Тютюневи складове в Пловдив, построени през 20-те

...
Пловдив. Ансамбълът от Тютюневи складове в Пловдив, построени през 20-те
Коментари Харесай

Пловдив: „Тютюневият град“ става част от дигиталната информационна платформа „Европейския път на индустриалното наследство“

Пловдив. Ансамбълът от Тютюневи хранилища в Пловдив, издигнати през 20-те години на предишния век, става част от най-голямата цифрова осведомителна платформа „ Европейския път на индустриалното завещание “. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от Фондация „ Пловдив 2019 “. С включването си в платформата „ Тютюневият град “ се подрежда до обекти като „ Стоманеното сърце “ на Острава, Чехия, „ Металният град “ Грефенхайникен, Германия и Музея на желязната и стоманена индустрия и минното дело в Кастилия и Леон – Саберо, Испания.
„ Инициативата за Европейски път на индустриалното завещание започва през 1999 година и сега е най-голямата цифрова осведомителна платформа, отдадена на индустриалното завещание в Европа. Подкрепена от Европейския съюз, Европейската комисия и „ Творческа Европа “, в мрежата са включени повече от 1600 места от 47 страни, които показват направления до индустриални здания и музеи, отдадени на индустрията от предишния век. „ Тютюневият град “ е показан като план част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, който посредством мулти-жанрови артистични дейности, съоръжения, изложения и проучвания цели да обърне вниманието и провокира интереса към тази характерна градска зона. Европейският път на индустриалното завещание насочва посетителя из тези обекти на континента, които, въпреки и сменили функционалната си принадлежност, в този момент са притегателни туристически дестинации. В цифровата платформа „ Тютюневият град “ е показан с фрагменти от провелите се в края на предходната година Градски игри, които демонстрират и мястото като уместно за творчество и развлечение “, оповестиха от Фондация „ Пловдив 2019 “.
С включването на„ Тютюневият град “ в Европейския път на индустриалното завещание фондация „ Пловдив 2019 “ осъществя концепциите от платформата „ Трансформиране “ в клъстера „ Градски фантазии “ за възкръсване на пространствата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР