Пловдив. Актьорът Марин Младенов ще отбележи 45 години на сцената

...
Пловдив. Актьорът Марин Младенов ще отбележи 45 години на сцената
Коментари Харесай

Пловдив: Актьорът Марин Младенов ще отбележи 45 години на сцената на Драматичен театър-Пловдив с юбилеен спектакъл

Пловдив. Актьорът Марин Младенов ще означи 45 години на сцената на Драматичен театър-Пловдив с юбилеен театър. Това разгласи Младенов в изявление за Радио „ Фокус “ – Пловдив . Събитието ще се организира на 20 май, неделя, от 19.00 часа в Голямата зала на театъра. Преди юбилейното представление-изненада, във фоайето на културната институция феновете ще имат опция да прегледат галерия на Панайот Добрев – Понко в чест на Марин Младенов. „ Представлението ще бъде към час и няколко минути. Продължителността зависи от реакциите на публиката, вълнението. Времетраенето може да се усили, само че няма да се почувства. Няма да е театър от два часа, че да се чешеш по кое време ще излезеш. Ще бъде забавно, тъй като всичко е направено за да задържи вниманието на публиката. Ще вземат участие доста сътрудници, няма да играя единствено аз. Целта е да стане празник за Пловдив, а не да честваме просто един актьор, стигна до известна възраст “, разяснява с подигравка Марин Младенов.
По думите му, всички тези 45 години на пловдивска сцена съставляват целия му живот. „ Връзката ми с театъра стартира още от ученическите години, от самодейността в учебно заведение. Заразих се от магията на театъра около брат ми. Той е по-голям от мен, кандидатства и може би е генетично заложено в нас “, спомня си артистът.
„ Първата режисура на пловдивска сцена, в която участвах беше „ Валентин и Валентина “. Много известна режисура, в която участвах един до друг с огромни актьори. Бях четвърти курс, още нямах тапия. Голяма е връзката ми с пловдивския спектакъл. И преди съм идвал в този спектакъл, до момента в който още не бях актьор. Даже познавах артисти, режисьори. Дойдох да играя тук в четвърти курс, още не бях приключил “, описа Младенов. Той добави, че е играл в представления и във кино продукции дружно с артисти като Георги Парцалев, Наум Шопов, Петър Слабаков, Васил Михайлов и ред други изявени и потвърдили се имена.
По мотив своя 70-годишен празник и 45 години на пловдивска сцена, артистът Марин Младенов си пожела на първо време здраве, а по-късно обич. „ Страх ме е от гибелта, тъй като не я познавам. Страх ме е, че към този момент няма да виждам хубавите дами и приятелите. Един ден ще напусна театъра, само че се надявам да не е напълно скоро. Но да кажа, че втори 70-годишен празник няма да върша. На 140 години да стана и да върша празник – няма да стане “, майтапи се Марин Младенов.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР