Пловдив. Адв. д-р Дани Каназирева е новият областен управител на

...
Пловдив. Адв. д-р Дани Каназирева е новият областен управител на
Коментари Харесай

Адв. д-р Дани Каназирева е новият областен управител на Пловдив

Пловдив. Адв. доктор Дани Каназирева е новият регионален шеф на Пловдив, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив . Правителството е приело решение за освобождение на Здравко Димитров от длъжността регионален шеф на област Пловдив, считано от през днешния ден, а на поста се назначава Дани Каназирева, която все още е общински консултант в Общински съвет-Пловдив.
Адвокат доктор Дани Каназирева е родена на 16 януари 1979 година, омъжена, с едно дете. Завършва „ Право ” в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски ”. Има специализации по “Британско право и право на Европейския съюз ” в “Кеймбридж ”, “Корпоративно ръководство и скъпи бумаги ”, „ Патентно право ”. Тя е лекар по Конституционно право с дисертация “Местната власт в изискванията на участие на България в Европейския Съюз ”. През 2014 година адв. Дани Каназирева специализира в Съединени американски щати по стратегия “Младите водачи на България ”, съставен елемент “Обучение за млади експерти в областта на правораздаването “, проведено от Фондация Америка за България.
Дани Каназирева влиза в политиката на 28 години като към този момент осъществен и сполучлив юрист, тъй като има вяра, че има какво да даде. В началото на 2011 година Дани Каназирева основава политическа партия „ Съюз за Пловдив “ и става неин ръководител. Още същата година се кандидатира за кмет на Пловдив и се трансформира в изненадата на локалните избори, изпреварвайки претендентите на партии с дълголетни обичаи и сериозна политическа поддръжка. Дани Каназирева реализира триумф и на идващите локални избори, когато печели доверието на хиляди поданици на Пловдив.
В писмена позиция на Каназирева към медиите във връзка назначението й за регионален шеф се споделя: „ Бях изправена пред съответен избор – или да продължа да подлагам на критика, без да имам опция действително да решавам; или да дам всичко от себе си за развиването на Пловдив и района. Реших да опитам да дам всичко от себе си, тъй като е извънредно време да задвижим отлагани от дълго време планове и да създадем по този начин, че Пловдив и районът да догонят София. Това може да стане в разговор с държавното управление и общините от региона, посредством възстановяване на инфраструктурата и въвеждане на ясни правила за работа на всички равнища на ръководството. Надявам се, че ще работим в консенсус за превръщането на Пловдив и района в още по-привлекателни за вложения в производства с висока добавена стойност, които да оферират високи заплати на чиновниците си, е невероятно без внезапен скок в развиването на инфраструктурата. Най-големите планове обаче изискват голяма сила, тъй като ангажират разнообразни институции. Нито единствено общината, нито единствено страната могат сами. Готова съм да дам тази сила за съответни планове като реновирането на Летище Пловдив, довършването на околовръстното шосе, осъществяването на Воден цикъл, осъществяване на Южен обходен колектор, както и обезпечаване на финансиране за планове като “Модър – Царевец ”, пробива на Водната палата и реставрирането на паметниците на културата в Пловдив. В пълномощията на регионалния шеф е и да следи за законността на актовете на кметовете и общинските препоръки. Няма да щадя старания за Пловдив и района. Няма да се трансформира и очаквайте от мен същото високо движение на работа, почтенност, почитание и същата неотстъпчивост с несправедливостта “.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР