Пловдив. 9-и май е символ на свободата на Европа и

...
Пловдив. 9-и май е символ на свободата на Европа и
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Валери Жаблянов, БСП: И днес Русия е символ на възможността светът да живее свободно

Пловдив. 9-и май е знак на свободата на Европа и знак на Съветския съюз, който съумя с цената на големи военни, стопански, политически жертви да победи хитлерофашистка Германия. Това сподели в Пловдив Валери Жаблянов – депутат и претендент за народен представител в Екологичен потенциал, на честванията във връзка 74 години от успеха над хитлерофашизма, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Той бе безапелационен, че през днешния ден Русия още веднъж е знак на опцията светът да живее свободно, да диша свободно и да се надява на спокойно и свободно бъдеще. „ Гръбнакът на тази независимост, както и преди 74 години, е съветската войска, съветската воля, съветският народ и неговото възприятие за правдивост “, сподели Валери Жаблянов. В умозаключение той благодари на съветския дипломат Н. Пр. Анатоли Макаров и посредством него на съветските хора за подвига и за делото, което ще остане постоянно.
„ Днес честваме успеха и показваме признателност към братския съветски народ, който всички знаем, какво е направил за нас, българите “, сподели в отговор на журналистически въпрос и почетният консул на Русия у нас Георги Гергов. По думите му без 9 май 1945 година, нямаше да има 9 май 1949 година.
„ Днес нямаше да водим спор за Европейски Съюз, какъв курс да поеме или кое политическо семейство да ръководи, в случай че съветският народ не беше победил чумата на XX век. Честит празник! “, сподели и претендентът за евродепутат Тодор Стоилов.
Стотици пловдивчани в работния ден съумяха да се включат в деветомайските тържествата, проведени от Българска социалистическа партия в Пловдив и региона, Български антифашистки съюз и Дружество „ Русофили “. Над 150 наследници на фронтоваци от Пловдив участваха в „ Безсмъртния полк “ и изкачиха Бунарджика със фотосите на своите предшественици. Дипломати, посланици и военни аташета от Армения, Беларус, Казахстан поставиха венци на паметника „ Альоша “. Цветя в символ на благодарност сложиха и народните представители от „ Българска социалистическа партия за България “ в Пловдив и региона – Теодора Халачева, проф. Иво Христов, доцент Георги Йорданов, Манол Генов, кметовете на Асеновград и Садово – доктор Емил Караиванов и Димитър Здравков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР