Пловдив. 74 социални жилища ще бъдат изградени в Пловдив, ако

...
Пловдив. 74 социални жилища ще бъдат изградени в Пловдив, ако
Коментари Харесай

Пловдив: Проектна идея за изграждане на 74 социални жилища бе представена на информационно събитие в града

Пловдив. 74 обществени жилища ще бъдат построени в Пловдив, в случай че бъде утвърдена концепцията за включване на обект „ Изграждане на обществени жилища “ в листата с индикативни интервенции от Инвестиционната стратегия „ Изпълнение на Интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване “, Приоритетна ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “, Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от Общината след извършено осведомително събитие по тематиката.
Заместник-кметът по спорт, юношески действия и обществена политика Георги Титюков обясни задачите на плановото предложение, измежду които поддръжка за обезпечаване на модерни обществени жилища за настаняване на уязвими групи от популацията и други групи в неравностойно състояние посредством строителство на обществени жилища, в които да бъдат настанени представители на целевата група и рехабилитация на прилежащите пространства. Стана ясно, че интервенциите по Оперативна програма “Регионално развитие” би трябвало наложително да се допълват от действия за обезпечаване на обучение, претовареност, опазване на здравето, обществено приобщаване на целевата група.
Целевата група по плана ще включва бездомни хора и/или такива, живеещи в доста неприятни битови условия – лица, които нямат лично жилище и не имат движима или недвижима благосъстоятелност и/или идеални елементи от нея, която може да бъде източник на приходи, както и не са сключили контракт за безплатно прилагане на парцел, не са настанени в профилирана институция на държавна и/или общинска прехрана. Те би трябвало да дават отговор на избрани условия, а в договорните взаимоотношения с ползвателите на обществения жилищен фонд е належащо да бъдат заложени като най-малко условия за посещаване на просветителна институция от децата в учебна възраст, за включване на безработните в образователно-квалификационните стратегии, както и в стратегии за обезпечаване на претовареност, препоръчани от общината, за включване в стратегии за обществена интеграция. Сред изискванията е също лицата да имат определен персонален доктор, да се задължат родителите да водят децата си на наложителните имунизации и инспекция на здравния им статус, също ограничения за десегрегация и други.
В образеца на контракта ще се дефинират вероятните обстановки, при които се приключва договорът за наем на общественото жилище (регулярно неплащане на наема, безучастие в препоръчаните стратегии по обществените ограничения, др.). В образеца на контракта следва да се заложи и оптимален интервал за прилагане на общественото жилище от 3 години с оглед обезпечаване на задоволителен интервал от време за социализация и интеграция на уязвимите групи и облекчаване на потребностите им от заслон и обществено включване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР