Пловдив. 60-тонна скала е надвиснала над корпус на Професионалната гимназия

...
Пловдив. 60-тонна скала е надвиснала над корпус на Професионалната гимназия
Коментари Харесай

Пловдив: 60-тонна скала надвисна над корпус на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“

Пловдив. 60-тонна канара е надвиснала над корпус на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „ Христо Ботев “ в Пловдив. Това удостовери за Радио „ Фокус “ – Пловдив кметът на регион „ Централен “ в града Георги Стаменов. Той изясни, че големият скален масив над 20 кубика се е отделил от главната скална маса на Бунарджика. „ Причината е в корените на остаряло паднало дърво. Те са загнили и са освободили размер, след което се стига до разрушение на скалите и надвисване на скалния масив над постройките на Гимназията по дървообработване. Обследвахме го и неотложно стартира работа за недопускане на случай – да не падне канара да удари постройката или дете вътре в нея. Животът и здравето на децата са най-важни “, сподели Стаменов. Той уточни, че се работи по обезопасяването на пространството, като се чака дейностите да приключат до 10 дни. „ Около 2 метра във височина от този масив към този момент са обрушени, което понижава опциите да се прекатури и надлежно да удари постройката “, добави Стаменов.
Към момента в корпуса, над който е надвиснала скалата, не се организират образователни занятия. Директорът на образователното заведение е известен, че до момента в който не завърши работата по рисковия скален масив, в корпуса няма да бъдат допускани деца и чиновници, с цел да се минимизира риска от произшествия.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР